A város adottságait figyelembe véve kiemelten befektetők figyelmébe ajánljuk
A VÁROS ADOTTSÁGAIT FIGYELEMBE VÉVE KIEMELTEN BEFEKTETŐK FIGYELMÉBE AJÁNLJUK:
Turisztikai szolgáltatások

A dinamikusan bővülő kőszegi idegenforgalom turisztikai befektetők számára lehetőséget kínál hiánypótló, új, magas színvonalú szálláshelyek, 4/5 csillagos szálloda és komplex turisztikai szolgáltatások létrehozására.

Magas szintű egészségügyi és szociális szolgáltatások

A klimatikus gyógyhelyadottságok, a természeti és épített környezet, a nyugodt kisvárosi élettér, a sokszínű kulturális kínálat, Ausztria és a nemzetközi repülőterek közelsége kiváló feltételeket biztosít magas színvonalú (prémium) egészségügyi és főleg az idősek minőségi ellátására irányuló szociális szolgáltatások működtetéséhez.

Kreatív- és kulturális ipari start-up vállalkozások

A ’Kreatív város-fenntartható vidék’ (KRAFT) program szellemi bázisára támaszkodva, a felújított műemlék épületek hátterével a város ideális feltételeket biztosít kreatív- és kulturális ipari vállalkozások megtelepedéséhez (pl. építészet, dizájn, tervezőgrafika, divattervezés, reklám, film, videó, zene, hagyományos művészetek, virtuális valóság, programozás).

Üzleti szolgáltató központok (SSC)

Kőszeg várja az idegen nyelveket beszélő fiataloknak is minőségi munkahelyet kínáló üzleti szolgáltató központok megtelepedését. A város nemzetiségi sokszínűsége, a nemzetközi oktatási és tudományos vérkeringésben részt vevő Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI), a Pannon Egyetem Kőszegi Kampusz, az egyedi épített és természeti környezet kiváló hátteret nyújt ahhoz, hogy a dinamikusan bővülő üzletág Kőszegen is megjelenjen és sikeresen működjön!

Ipari vállalkozások

A város számára kiemelten fontos a természeti és épített környezettel összehangolható, magasabb hozzáadott értéket termelő ipari vállalkozások letelepedése, valamint a városban működő vállalkozások fejlesztéseinek támogatása.