Önkormányzat a gazdaságfejlesztés szolgálatában
A meglévő vállalkozások fejlődése és újabb vállalkozások letelepedése érdekében folyamatosan fejlesztjük és működtetjük az alábbi programokat.
Gazdaság- és foglalkoztatásfejlesztési koordináció

Önkormányzatunk kezdeményezője volt a térségi foglalkoztatási paktum alapításának. Együttműködést alakítottunk ki önkormányzatok, oktatási intézmények, vállalkozások, civil szervezetek, érdekképviseletek, kormányzati szervek között. A paktum működése során több mint 500 kőszegi és térségi munkavállaló képzését, elhelyezkedését támogattuk helyi, térségi foglalkoztatóknál. A paktum kiemelt figyelmet fordít a térségi vállalkozások közötti együttműködésre, a folyamatos párbeszédre, a képzőintézmények és a vállalkozások kapcsolatának erősítésére, a pályaorientációra, a duális képzési együttműködések létrehozására.

Vállalkozásbarát önkormányzat

Kőszeg gazdaságának fejlesztése az egyik legfontosabb városi feladat. A helyi vagy betelepülni készülő vállalkozók segítése, tájékoztatása, kapcsolatépítése prioritást élvez a Polgármesteri Hivatal feladatai között. A Városháza a gyors és segítőkész ügyintézéstől a partnerkeresésig számos területen kész segítséget nyújtani. A turisztikai vállalkozások üzleti kapcsolatépítését mindenre kiterjedő helyismerettel segíti az Írottkő Natúrparkért Egyesület, mint a város és a térség turisztikai desztináció-menedzsment (TDM) szervezete.