Közlekedés és infrastruktúra
A város és térsége jól megközelíthető, megfelelő közúti közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik: Szombathely irányába a 87-es főút, Burgenland és a Bécs-Schwechat repülőtér felé pedig az S31-es gyorsforgalmi út biztosít összeköttetést.
A város és térsége jól megközelíthető, megfelelő közúti közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik: Szombathely irányába a 87-es főút, Burgenland és a Bécs-Schwechat repülőtér felé pedig az S31-es gyorsforgalmi út biztosít összeköttetést. Szombathely hamarosan még gyorsabban elérhető lesz az M87-es gyorsforgalmi út megépítésével. A térség északi peremén húzódik a Bécs-Sopron-Balaton közlekedési tengely, keleti szegélyén pedig az M86-os gyorsforgalmi út, amely Nyugat-Dunántúl elsőrendű fontosságú észak-déli tengelye. A tágabb térségben több repülőtér is található: Wien-Schwechat (Bécs) – 115 km, Graz (Grác) – 140 km, Bratislava (Pozsony) – 150 km és Budapest – 230 km.


A város a Kőszeg-Szombathely szárnyvonalon keresztül kapcsolódik az országos és nemzetközi vasúti vérkeringésbe. A vasúti tömegközlekedést jól kiegészítik a távolsági és helyközi autóbusz járatok. Kőszegen hamarosan intermodális csomópont épül és megújul a helyi tömegközlekedés. A térség kerékpárút-hálózatának fejlesztése folyamatos.

Kőszeg gáz-, ivóvíz- és szennyvízhálózata kiépült, a város határában 120/20 kV-os villamos transzformátor üzemel. A telefonhálózat és internetkapcsolat teljes lefedettséggel biztosított.