Gyermekellátási szolgáltatások fejlesztésének megvalósítása Kőszegen – Központi és Felsővárosi óvoda
Kőszeg Város Önkormányzata a Központi és Felsővárosi óvodák felújításával a szolgáltatások minőség fejlesztését, a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek javítását, a szülők számára az intézmények közötti választási lehetőségek bővítését tűzte ki célul. Projektazonosító: TOP-1.4.1-15-VS1-2016-00021

LeírásKőszeg Város Önkormányzata a Központi és Felsővárosi óvodák felújításával a szolgáltatások minőség fejlesztését, a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek javítását, a szülők számára az intézmények közötti választási lehetőségek bővítését tűzte ki célul. A projekt továbbá hozzájárul a családok segítéséhez, a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához. A fejlesztés során kiemelt figyelmet kapott az akadálymentesítés, így biztosítva a szolgáltatásokhoz való, kirekesztés nélküli hozzáférést. A felújítás során a Központi Óvodában emelőgép került beszerzésre és akadálymentes parkoló épült; az épületben akadálymentes illemhelyiséget alakítottak ki. A fenntarthatóságot szem előtt tartva a tetőre napelemek kerültek, megvalósult a teljes épület hőszigetelése és a nyílászárók cseréje. A hátsó épületrészben az új elektromos hálózat kiépítése mellett a modern kor igényeinek megfelelő csoportszoba létesült. A Felsővárosi Tagóvodában az egészséges környezet kialakítása érdekében festés, burkolatjavítás, padlóburkolat-és bútorcsere, vizesblokk felújítás történt. Az egészségtudatos nevelés részeként az óvoda udvarán felújításra került a kerékpáros tanpálya. A projekt megvalósulását követően korszerűbb, esztétikusabb külső és belső terekkel ellátott intézményekben várják az óvodáskorú gyerekeket az óvodapedagógusok.

Forrás62.237.332 Ft

Megvalósulás ideje / átadás időpontjaMűszaki átadás-átvétel: Központi óvoda: 2018.11.09.; Felsővárosi óvoda: 2018.10.08.

Megvalósulás helyszíneFelsővárosi óvoda: Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 25. (1384/1 hrsz.); Központi óvoda: Várkör 42. (1737 hrsz)


Fotók